PRODUCATOR DE ANSAMBLU BOILER CU FOCAR PE COMBUSTIBIL SOLID

Ansamblu Boiler Otel 90L + Focar Usi Tabla

  • Finisaje de calitate

  • Design Elegant

  • Consum redus de combustibil

  • Tabla groasa de otel

Specificatii Tehnice
Boilerele sunt echipate cu termometru
120°C şi supapă de siguranţă
Volum boiler: 90L
Presiune de lucru: 3 bar
Temperatura maximă a apei: 65°C
Debitul caloric: 5,5 kW
Racordare la coş: 120 mm
Grosime perete: 2 mm
Garanţie: 5 ani
Dimensiuni: 484x420x972mm
(lăţime x adâncime x Inălţime)
FM: Boiler inox cu focar cu uşi din fontă
Economic FM: Boiler inox cu focar cu
uşi din tablă de oţel

Ansamblu Boiler Otel 90L + Focar Usi Tabla este destinat producerii apei calde menajere prin arderea unui combustibil solid in focarul sobei, prin incalzirea apei din cazan, ca urmare a evacuarii gazelor de ardere prin teava de evacuare, montata in interiorul cazanului.

Cazanul este confectionat din tabla de otel si este vopsit atat in exterior, cat si in interior cu vopsea lovitura de ciocan. Presiunea de lucru a cazanului de baie este de maximum 3 bari. Cazanul functioneaza sub presiune si, pentru siguranta in exploatare, cazanul a fost prevazut cu un racord si o supapa de siguranta.

Combustibil utilizat:

– lemne de foc STAS 2340;
– brichete de carbune pentru scopuri neindustriale STAS 8729;
– carbune brun si carbune brun-lignit pentru scopuri neindustriale;
– lignit sortat.

Cazanul se pune in functiune dupa racordarea la reteaua de alimentare cu apa si umplerea acestuia cu apa. Aprinderea focului se realizeaza astfel: pe gratarul curatat se aseaza 0.5 kg surcele de lemn si incarcatura de combustibil, deodata sau in doua transe, repartizata uniform pe toata suprafata gratarului, aceasta asigurand o ardere buna si functionarea optima a cazanului. Cenusarul va fi tras la maxim la aprinderea focului, iar treptat acesta se va inchide in functie de combustibilul folosit ( se va inchide aproape complet la folosirea lemnelor), durata arderii fiind de aproximativ o ora.

Racordarea Ansamblu Boiler Otel 90L + Focar Usi Tabla la conducta de alimentare cu apa rece se realizeaza prin stutul de G ½” aflat pe mantaua exterioara, in partea de jos a cazanului. Obligatoriu pe alimentare apa rece se monteaza o supapa de sens care asigura o presiune costanta si impiedica golirea instantanee de apa a cazanului. Tot aici se monteaza si un robinet de golire.
Se va monta supapa de siguranta de 6 bar pe unul din stuturile de G ½” aflate in partea superioara a cazanului. La celalalt stut se va racorda conducta de apa calda.
Racordarea la cosul de zidarie se realizeaza prin intermediul unui burlan cu diametrul de 115 mm. Nu se admit mai mult de doua coturi. Burlanul orizontal trebuie sa aiba o inclinatie de 15⁰ in plus. Cosul la care se racordeaza cazanul trebuie sa aiba o sectiune interioara minima de 250 x 125 mm si o inaltime utila de 6 m.

La aprinderea focului, din cauza condensului se formeaza picaturi de apa care vor cadea pe spatiul de ardere. Acesta este un fenomen normal si inceteaza dupa incalzirea apei. Se recomanda spalarea cazanului trimestrial, sau daca apa din cazan se coloreaza din cauza depunerilor din apa potabila.

Temperatura maxima admisa a apei din cazan este cuprinsa intre 75-80⁰C.Temperatura ideala de functionare se situeaza in jurul valorii de 65 grade C. La aceasta temperatura se obtine un randament optim al cazanului, precum si o economie de energie si o marire a duratei de viata a acestuia.

Informatii suplimentare:

  • volum boiler – 90 litri;
  • putere termica nominala – 5.5 kW;
  • racordare la cos – Ø 114.3 x 3.2 mm;
  • temperatura in timpul utilizarii – minimum +1⁰C – maximum +40⁰C;
  • grosime perete – 2.5 mm;
  • dimensiuni focar: 410 x 410 x 400 mm (latime x adancime x inaltime).

Ansamblu Boiler Otel 90L + Focar Usi Tabla este destinat dotarii bailor in vederea incalzirii si debitarii apei menajere din locuinte. Montarea acestuia trebuie realizata la o distanta mai mare de 0.5 metri de usi, mobilier sau alte material inflamabile. Produsul se livreaza impreuna cu termometru si focarul cu usi din tabla, captusit cu placi din samota.

Descopera toate modelele