Inspirat din foc

Contact

0790 007 090

office@miklossteel.ro

Adressa

România, jud. Harghita, com. Brădești
sat. Târnoviţa, Str. Küküllő nr.2

Ghid pentru întreținerea corectă a cazanelor pe lemne

Eficientizarea Centralelor pe Lemne

Prin postarea acestui articol dorim să subliniem importanța unei întrețineri corespunzătoare a centralelor pe lemne pentru a obține performanțe superioare. Cu toate acestea,din cate am observat de-a lungul aniilor mulți încă ignoră sau nu cunosc procedurile corecte de întreținere.

Ne propunem să subliniem din nou cât de vitală este o întreținere adecvată a cazanelor pe lemne, pentru a asigura funcționarea optimă a acestora. Dacă dorești să afli informații utile despre curățarea cazanului pe lemne, ești în locul potrivit.

Înainte de toate, manualul tehnic care însoțește centralele noastre conține toate instrucțiunile necesare pentru curățarea cazanului. Recomandăm să le consulți ori de câte ori îl cureți și vei observa că nu este o operațiune atât de dificilă pe cât s-ar putea crede.

Amintește-ți că, înainte de a curăța cazanul, acesta trebuie scos din funcțiune și să se răcească complet.

După ce cazanul s-a răcit, îndepărtează depunerile de funingine acumulate în timpul arderii, iar apoi îndepărtează cenușa. Un aspirator de cenușă poate fi de ajutor, făcând operațiunea mai curată și eficientă.

Uneori, îndepărtarea cenușii nu este suficientă, iar fiecare element al cazanului trebuie curățat individual pentru a asigura funcționarea la capacitate maximă. La finalul sezonului de încălzire, aceeași atenție la curățare ar trebui acordată.

Asigură-te că folosești doar lemn complet uscat, depozitat într-un spațiu bine aerisit și protejat de umezeală. Lemnul ar trebui să fie uscat cel puțin un an și jumătate după ce a fost tăiat, pentru a avea un conținut redus de umiditate. Folosirea lemnului verde poate duce la depuneri de gudron nedorite în cazan.

Dacă depunerile de gudron sunt prezente pe pereții cazanului, utilizează o soluție antigudron pentru a scăpa de această problemă.

Nu în ultimul rând, recomandăm apelarea specialiștilor pentru curățarea coșului de fum la începutul fiecărui sezon rece și o verificare tehnică amănunțită pentru prevenirea defecțiunilor și a altor probleme nedorite

Imagini

img
UP